• Lansirana je SIA inkubacija!

  Šta je to SIA inkubacija? Koju podršku će SIA finalisti dobiti u naredna tri meseca? Koje će veštine i znanja savladati, kako bi mogli da započnu sopstveni DOBAR biznis?

  Na sva pitanja smo odgovorili tokom 4-dnevnog lansiranja inkubacije pod nazivom „Ignite your passion“! Od 5. do 8. jula naši finalisti su imali prilike da se povežu sa ostalim učesnicima i mentorima, da razviju svoje biznis veštine i učestvuju u simulaciji vođenja preduzeća.

  Prvog dana smo radili na motivaciji naših finalista da se bave društvenim preduzetništvom kroz metod „Hero’s Journey“, a veče smo začinili prisustvom događajuKo su Fanki lideri budućnosti“, organzovanom od strane Srpske asocijacije menadžera.

  Drugog dana su naši finalisti učestvovali u simulaciji, gde smo ih izložili različitim situacijama koje mogu očekivati kao preduzetnici – nedostatak novca, rad sa investitorima, startap konferencije, demotivacija zaposlenih, otpuštanja… Iako nisu znali šta ih sve očekuje, finalisti su se odlično snašli i pokazali da su spremni za put koji ih očekuje 😊

  Trećeg dana smo se bavili razvojem biznis veština i to planiranjem, određivanjem ciljeva i postavljanjem metrika. Dan smo završili fokusom na veoma praktične stvari, poput vođenjem timskih sastanaka, organizacijom rada i korišćenjem alata koji će im taj rad olakšati. Za kraj smo se pripremali za naredni dan – rad sa mentorima.

   

  Uspeli ste da napravite pozitivnu energiju, atmosferu za razmenu znanja, iskustava i od (bar meni komplikovanih, da ne kažem smornih) teških tema uspeli ste da napravite fun i zanimljuvu priliku za doškolovanje. Prosto ne znam koga i šta pre da hvalim, jer je sve proteklo bolje nego sto sam se nadao… Učli smo, družili se… jeli smo 😊

  svoje utiske preneo nam je Nikola Arsić, iz tima Mini Home.

  Poslednjeg dana su nam se pridružili naši mentori i mentorke – Dragana Tomić Pilipović, Ivan Bjelajac, Snežana Popov, Sanja Pešić, Sonja Dakić, Predrag Stošić i Zvjezdana Crnogorac – koji su imali prilike da se kroz speed dating upoznaju sa timovima. Nakon zanimljivog upoznavanja i mnogo oduševljenja, spojili smo timove u mentorske parove, koji će u narednom periodu sarađivati i razvijati ideje naših finalista.

   

  Ovo je samo početak – spremni smo za radno leto 😊

   

  Hvala našim mentorima i mentorkama, prijateljima, Evi, Leni i Dušanu, kao i našim partnerima na podršci: Impact Hub Vienna, WU, Erste Stiftung, Austrian Development Agency, Coca-Cola Hellenic Srbija, Erste Bank Srbija, Alma Quattro i Ministarstvo omladine i sporta.

  Kako je sve izgledalo možete pogledati na našoj Facebook stranici.