Navigation

Eksperti


Eksperti pomažu SIA finalistima da savladaju prepreke iz različitih oblasti važnih za poslovanje, poput finansija, marketinga, pravnog i poreskog okvira poslovanja i mnogih drugih. Oni svoje dugogodišnje znanje i iskustvo dele sa učesnicima u individualnim konsultantskim sesijama, kako bi timovi lakše uplovili u preduzetničke vode.

Marketing

Branka Novčić Korać | FON

Branka je bila mentor i član pobedničkih timova Fakulteta organizacionih nauka koji su 2011. i 2012. godine bili evropski pobednici i globalni finalisti na prestižnom takmičenju „Hult Prize“. Upravo na pomenutom takmičenju prvi put se susrela sa socijalnim preduzetništvom, radeći na razvoju poslovnih modela preduzetništva za najsiromašnije stanovnike planete na temu vode i stanovanja. Od tada je veoma zainteresovana za razvoj socijalnog preduzetništva u Srbiji i aktivno pomaže i podržave projekate. Od 2009. godine zaposlena je na Fakultetu organizacionih nauka na Katedri za Marketing menadžment i odnose s javnošću, gde je 2015. godine i doktorirala na temi brendiranja područja i nacija i postala docent. Izvršna direktorka je nevladine organizacije „Centra za brendiranje područja“.

http://rs.linkedin.com/in/brankanovcic

Tri oblasti u kojima je stručna:
Brendiranje, istraživanje tržišta, segmentacija tržišta.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Skijanje, kuvanje, poker.


Finansije

Sreten Vranić | Erste banka

Sreten je šef odeljenja za socijalno bankarstvo Erste Banke. Specijalizovan je za rad sa startup kompanijama i socijalnim preduzećima. Osim osnovnog posla, angažovan je kao mentor na više preduzetničkih progama. Tokom poslovne karijere vodio je i dva sopstvena biznisa. Nekoliko godina je radio u SAD, a određeno vreme proveo je i u Kini na poslovima međunarodne trgovine. Diplomirani je ekonomista – smer trgovina, a dodatno se specijalizovao u Evropi za organizacionu terapiju, bankarstvo i finansije. Veruje da Srbija ima izvanredan preduzetnički potencijal i da menjanjem sebe menjamo svet oko sebe. Sa svojom porodicom živi i radi u Novom Sadu.

Tri oblasti u kojima je stručan:
Upravljanje životnim ciklusom preduzeća, finansije, izgradnja poslovnih modela.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Preduzetništvo, startup firme, investiciona ulaganja.


Prototipiranje

Tijana Jovanović Petrović | Koba Yagi - Centar za edukaciju

Tijana je društvena preduzetnica, dizajnerka i edukatorka. Pokrenula je prve društveno odgovorne igračke u Srbiji pod nazivom Koba Yagi Toys, direktorka je Koba Yagi – Centra za edukaciju koji je posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece i zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. Pokretač je obrazovne inicijative Designathon Srbija. Sertifikovani Design Thinking trener i trener Designathon Works metoda. Usavršavala se kroz preduzetničke programe u okviru Udruženja poslovnih žena Srbije, Smart akademije, Grupe 484 i Impact Hub Beograd. Deset godina radila je u medijima kao novinarka, producentkinja i urednica. Bila je ko-urednica, jedan od autora i asistentkinja produkcije TVWWW jedinstvene TV emisije namenjenje onlajn surferima. Po profesiji je komunikolog, trenutno na specijalizaciji iz oblasti New Media Design. Želi da inspiriše decu, a posebno devojčice da sebe vide kao stvaraoce, umetnike, naučnike – one koji kreiraju rešenja za društvene izazove.

https://www.linkedin.com/in/tijana-jovanovic-petrovic

3 stvari oblasti u kojima je stručna:
Design thinking: Razvoj inovativnosti i kreativnog mišljenja, društveno preduzetništvo, onlajn komunikacije.

3 stvari oko kojih je strastvena:
Deca kao društveni inovatori, obrazovanje za 21. vek, nove tehnologije u službi eko i društvenih inovacija.


Ljudski resursi

Boris Popov | Filozofski fakultet UNS / TIM centar / RazBeerbriga

Za sebe kaže: „Niko ne zna tačno zbog čega je upisao psihologiju. Legenda kaže da je krenuo očevim stopama, mada je to nemoguće utvrditi sa sigurnošću.“ Tokom karijere promenio je više oblasti – a trenutno najviše voli da pomaže ljudima i organizacijama da budu zdraviji i uspešniji u onome što rade. Stručnjak za oblasti stresa na radu i organizacijskog zdravlja, pa je dugogodišnja istraživanja i praktično iskustvo pretočio u doktorat iz ovih oblasti. Dugogodišnji predavač na Odseku za psihologiju FFNS, gde drži nastavu na predmetima Menadžment ljudskih resursa, Radni stres, Koučing u organizacijama i Psihologija preduzetništva.
Prirodnjak među psiholozima, filozof među prirodnjacima, beznadežno navučen na Novi Sad, Pale ale i Vošu. Vikendima najradije sedne na bicikl i uputi se ka bespućima Fruške gore.

https://www.linkedin.com/in/popovboris/

Tri oblasti u kojima je stručan:
Psihologija preduzetništva, ljudski resursi, psihologija zdravlja na radu.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Outdoor aktivnosti (bicikl, trčanje, planinarenje), nezavisna scena (muzika, biznis), local community.


Storytelling

Jelena Bašević | Snovi u koferima

Jelena Bašević je kreativna putnica iz Beograda. Već skoro pet godina piše blog Snovi u koferima baveći se temama putovanja, promena i kreativnog pisanja. Autorka je tri radionice o kreativnom pisanju i storitelingu, što je rezultat njenog višegodišnjeg iskustva u pisanju, obrazovanja u zemlji i inostranstvu, kao i potrebe da podstakne i druge da kroz pisanu reč budu kreativni i autentični.

https://www.linkedin.com/in/jelena-basevic-032a752a/

Tri oblasti u kojima je stručna:
Kreativno pisanje, storytelling, blogovanje.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Društvene mreže, razvoj talenata, putovanja.


Projektni menadžment i organizacija događaja

Ivana Gligorić | OneFine Corporation

Ivana je ekspert za organizaciju najmasovnijih sportskih dogadjaja na planeti. Počela je kao Managing Director Exit Festivala, a od 2007. godine živi i radi u inostranstvu. Olimpijske Igre su samo jedan od multimilionskih projekata na kojima trenutno radi, a inovacije u sportu su njen trenutni fokus.

https://www.linkedin.com/in/ivanagligoric/

Tri oblasti u kojima je stručna:
Inovacije, organizacija multimilionskih dogadjaja, poboljšanje procesa.

Tri stvari oko kojih je strastvena:
Inovacije u sportu, održivi razvoj, nove tehnologije.


Miloš Paunović | Nordeus / Razlivalište

Kao diplomirani ekonomista Miloš je bio praktikant u kompaniji PwC u oblasti finansijske revizije, ko-osnivač organizacije Razlivalište koja se bavi podržavanjem mladih socijalnih preduzetnika, a od početka 2016. započeo je svoj put u polju društveno odgovornog poslovanja (CSR) u Erste banci.
Od 2018. deo je kompaije Nordeus na poziciji eksperta za društveno odgovorno poslovanje.
Miloš je digitalni i socijalni inovator sa misijom da pomogne kompanijama da budu pokretači boljih zajednica. Ima bogato iskustvo u oblasti društveno odgovornog poslovanja, komunikacija i društvenog preduzetništva.

https://www.linkedin.com/in/milospaunovic/

Tri oblasti u kojima je stručan:
Društveno odgovorno poslovanje, komunikacije, finansije.

Tri stvari oko kojih je strastven:
Društveno preduzetništvo i preduzetništvo mladih, CSR, gejming.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close