Navigation

Dobitnici SIA nagrada za 2016. godinu


Prozorište


Studenti zajednici

Ideja je nastala kao studentska vežba na strukovnim studijama Menadžment u ugostiteljstvu iz Sremskih Karlovaca. Kroz ketering radionicu studenti bi pripremali obroke po pristupačnim cenama za starije sugrađane iz Sremskih Karlovaca i za njih vršili besplatnu dostavu na kućnu adresu. Pored pomoći starijima, ova radionica služi kao edukativni centar i prilika za praksu za studente


Zeleni krovovi

Uočivši sve manje zelenih površina, Zeleni krovovi su odlučili da stvaraju zelene oaze i bašte na ravnim krovovima stambenih zgrada. Na ovaj način pomažu stanarima da uštede čak jedan mesečni račun za električnu energiju tokom godine, ali i da kreiraju zajednički zeleni prostor za druženje, relaksaciju i različite aktivnosti stanara.


Sa problemima na ti

Želja da pomognu mladima da se izbore sa emotivnim problemima pretvorila se u ideju Sa problemima na ti. Kroz psihološke radionice, ali i karijerno vođenje i savetovanje, dve mlade psihoterapeutkinje žele da pomognu mladima. Sve ove usluge bile bi besplatne za mlade Rome i Romkinje.


Dobitnici SIA nagrada za 2015. godinu


Eko gajbice

“Ekogajbice” su osmišljene kao gajbice zdravlja koje se sastoje od lekovitih biljaka- mini gradske apoteke i jestive gajbice koje se sastoje od jestivih i začinskih biljaka - mini supermarketi. Prilagođene svakom prostoru, od prirodnog i recikliranog materijala, zanimljivog dizajna, ekogajbice pomažu u formiranju gradske mreže pčelinjih oaza, omogućavajući da vlasnik ekogajbice stvori lepši kutak za sebe i ljude oko sebe.


Mladi za stare

“Mladi za stare” ima za cilj da pomogne starima i aktivira mlade kroz obavljanje aktivnosti za koje stari nisu u mogućnosti. Neke od usluga koje su ponuđene starim licima su plaćanje računa, kupovina namirnica, preuzimanje lekova,... U cilju očuvanja životne sredine i promocije samooodrživog transporta, mladi pružaju svoje usluge biciklima.


Školski pratilac

Kroz “Školskog pratioca” želimo da deci pružimo bezbedno okruženje za odrastanje. Školski pratilac je lice angažovano da brine o jednom detetu ili grupi dece na određenoj putanji. Angažovanjem “Školskog pratioca” smanjuje se nezaposlenost, roditeljima se pruža usluga sigurnosti njihovih najmilijih i štedi dragoceno vreme, a zajednici uliva poverenje u njene članove.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close