Navigation

UPOZNAJTE SIA 2016 ŽIRI


Branka Novčić Korać | Fakultet organizacionih nauka

Branka Novčić bila je mentor i član pobedničkih timova Fakulteta organizacionih nauka koji su 2011. i 2012. godine bili evropski pobednici i globalni finalisti na prestižnom takmičenju „Hult Prize“. Upravo na pomenutom takmičenju prvi put se susrela sa socijalnim preduzetništvom, radeći na razvoju poslovnih modela preduzetništva za najsiromašnije stanovnike planete na temu vode i stanovanja. Od tada je veoma zainteresovana za razvoj socijalnog preduzetništva u Srbiji i aktivno pomaže i podržave projekate. Od 2009. godine zaposlena je na Fakultetu organizacionih nauka na Katedri za Marketing menadžment i odnose s javnošću, gde je 2015. godine i doktorirala na temi brendiranja područja i nacija i postala docent. Izvršna direktorka je nevladine organizacije „Centra za brendiranje područja“.


Ivana Stančić | Smart Kolektiv

Ivana Stančić je diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Više od 15 godina aktivna je u civilnom sektoru i veruje da svaki pojedinac može biti nosilac promena u društvu. Od 2009. godine priključuje se timu Smart kolektiva i angažuje na projektima razvoja socijalnog preduzetništva u Srbiji kroz promociju ovog koncepta, osnaživanje socijalnih preduzeća i zagovaranje za razvoj povoljnijeg okruženja. Učestvuje u radu Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva, koordinira rad SENS mreže i jedan je od urednika Vodiča za pokretanje socijalnog preduzeća. Od 2013.godine koordinira rad socijalnog preduzeća Dobra torba.


Sanja Mitić | Ekonomski fakultet

Sanja Mitić je rođena u Beogradu 1980. godine, gde je završila osnovnu školu i XII Beogradsku gimnaziju “Dimitrije Tucović”. Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu je diplomirala 2002. godine, na smeru Spoljna i unutrašnja trgovina, 2005. je magistrirala i doktorirala 2010. godine. Od decembra 2002. godine Sanja je zaposlena na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, trenutno u zvanju vanrednog profesora na predmetima Međunarodni marketing, na osnovnim studijama i Upravljanje međunarodnim marketingom i Izvozno poslovanje preduzeća na master studijama. Autor je brojnih radova iz oblasti marketinga, izvoznog i međunarodnog poslovanja, nematerijalnog kapitala, istraživač i saradnik na domaćim i međunarodnim naučnim i konsultantskim projektima.


Sreten Vranić | Erste Banka

Sreten Vranić je ekspert za upravljanje proizvodima. Erste Banci se pridružio pre dve godine. Osim osnovnog posla, angažovan je kao mentor na programu Superstep kredita namenjenih početnicima u biznisu. Tokom poslovne karijere vodio je i dva sopstvena biznisa. Nekoliko godina je radio u SAD, a određeno vreme proveo i u Kini na poslovima međunarodne trgovine. U radu SIA žirija pokriva pitanja tržišta, proizvoda i marketinga.


Dušan Vukanović | ICT Hub

Dušan je preduzetnik, konsultant, predavač i autor. Od 2013. godine je aktivan kao mentor i savetnik u tehnološkim startapima u Srbiji i regionu, a od 2015. godine u ICT Hub-u vodi program saradnje korporacija sa tehnološkim startapima. Pored toga, ima osmogodišnje (2007-2015) iskustvo u preduzetništvu - osnivač je srpsko-američke konsultantske kompanije iz oblasti upravljanja ljudskim resursima, organizaciog razvoja i strateških komunikacija, kao i osmogodišnje (1999-2007) iskustvo u radu na međunarodnim projektima u oblasti razvoja demokratije i ekonomije u Srbiji i regionu.


Dušan Šaponja i Dušan Čavić

Dušan Šaponja i Dušan Čavić su od 1994. novinari i autori radio i TV emisija. Emisije TV serijala Ciklotron i Marka Žvaka emitovane na TV B92 su više puta nagrađivane u zemlji i inostranstvu. Godine 2008. njihov film PRC proglašen je za najbolji kratki film na festivalu dokumentarnog filma Kratkofil u Banja Luci. Šaponja i Čavić su svoje znanje usavršavali i na Discovery Masterschool-u 2009. i to kao jedini polaznici van teritorije EU. Osvajaju nagrade za najbolji projekat sa trejlerom filma Biba Struja na festivalima ZagrebDox i IDFA 2010. godine. Prvi celovečernji dokumentarni film "Biba Struja" završavaju 2012. Film je osvojio nagradu za najbolji srpski dokumentarni film na festivalu BELDOCS 2012, a prikazan je i na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. U međuvremenu, Šaponja pravi vino, a Čavić kroji i šije.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close