Navigation

UPOZNAJTE SIA 2016 ŽIRI


Branka Novčić | Fakultet organizacionih nauka

Branka Novčić bila je mentor i član pobedničkih timova Fakulteta organizacionih nauka koji su 2011. i 2012. godine bili evropski pobednici i globalni finalisti na prestižnom takmičenju „Hult Prize“. Upravo na pomenutom takmičenju prvi put se susrela sa socijalnim preduzetništvom, radeći na razvoju poslovnih modela preduzetništva za najsiromašnije stanovnike planete na temu vode i stanovanja. Od tada je veoma zainteresovana za razvoj socijalnog preduzetništva u Srbiji i aktivno pomaže i podržave projekate. Od 2009. godine zaposlena je na Fakultetu organizacionih nauka na Katedri za Marketing menadžment i odnose s javnošću, gde je 2015. godine i doktorirala na temi brendiranja područja i nacija i postala docent. Izvršna direktorka je nevladine organizacije „Centra za brendiranje područja“.


Ivana Stančić | Smart Kolektiv

Ivana Stančić je diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Više od 15 godina aktivna je u civilnom sektoru i veruje da svaki pojedinac može biti nosilac promena u društvu. Od 2009. godine priključuje se timu Smart kolektiva i angažuje na projektima razvoja socijalnog preduzetništva u Srbiji kroz promociju ovog koncepta, osnaživanje socijalnih preduzeća i zagovaranje za razvoj povoljnijeg okruženja. Učestvuje u radu Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva, koordinira rad SENS mreže i jedan je od urednika Vodiča za pokretanje socijalnog preduzeća. Od 2013.godine koordinira rad socijalnog preduzeća Dobra torba.


Jelena Milovanović | Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva

Jelena Milovanović je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a završila je master studije na Fakultetu političkih nauka – javna uprava, lokalna samouprava i javne politike. Od 2001. do 2006. godine radila u Evropskom pokretu u Srbiji, a od 2006. godine članica Tima za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva kao koordinatorka za ekonomski razvoj i zapošljavanje. U Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pratila je ekonomske oblasti, sa fokusom na zapošljavanje, socijalno preduzetništvo i ruralni razvoj, a od nedavno je kontakt osoba u Timu za zapošljavanje mladih.


Maja Čečen | Fond B92

Maja Čečen je devedesetih godina radila kao novinarka i urednica u nezavisnim štampanim medijima – Borba, Naša borba, Demokratija, Telegraf. Dvehiljaditih je u B92 radila kao menadžerka neprofitnih projekata radio emisija, dokumentarnih filmova, televizijskih serijala. Od 2008. radi u Fondu B92 i vodi akcije i projekte kao što su Bitka za bebe, ReGeneracija, ONAsnaživanje. Zanimaju je sloboda medija i izražavanja, lekcije iz istorije, pravedno društvo, socijalno preduzetništvo.


Nemanja Glavinić | Junior Achievement Serbia

Nemanja Glavinić je još kao srednjoškolac bio uključen u programe preduzetničkog obrazovanja i proglašen je najuspešnijim direktorom Učeničke kompanije u Srbiji za 2006. godinu. Apsolvent je Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Radi u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji (Junior Achievement), najvećoj svetskoj organizaciji za preduzetničko učenje, koja u svetu postoji gotovo jedan vek. Predsednik je Skupštine i Koordinator radne grupe za preduzetništvo i zapošljavanje mladih u Krovnoj organizaciji mladih Srbije (KOMS). Član je više stručnih tela i radnih grupa na temu omladinskog preduzetništva i preduzetničkog obrazovanja.


Nikoleta Kosovac | Liceulice

Nikoleta Kosovac rođena je 1983. godine, diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, na katedri za skandinavske jezike i književnosti. Nakon dugogodišnjeg rada u brojnim domaćim i stranim magazinima i radio stanicama, beogradskim advertajzing agencijama Publicis i Saatchi&Saatchi, poželela je da radi nešto u šta zaista veruje i to pronašla u socijalnom preduzeću Liceulice - prvim uličnim novinama u Srbiji. Već šest godina se kao koordinatorka ovog socijalnog preduzeća suočava licem u lice sa brojnim izazovima koje sa sobom nose nezavisni, aktivistički medij i rad na ekonomskom i socijalnom osnaživanju najugroženijih sugrađana i sugrađanki.
Jedna je od pokretača inicijative Moj komšija bez krova, saradnica Centra za politike emancipacije, Centra za razvoj socijalnih politika - Klikaktiv i stručna konsultantkinja za PR, komunikacije i strateško planiranje brojnih organizacija civilnog društva u Srbiji i regionu


Sanja Mitić | Ekonomski fakultet

Sanja Mitić je rođena u Beogradu 1980. godine, gde je završila osnovnu školu i XII Beogradsku gimnaziju “Dimitrije Tucović”. Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu je diplomirala 2002. godine, na smeru Spoljna i unutrašnja trgovina, 2005. je magistrirala i doktorirala 2010. godine. Od decembra 2002. godine Sanja je zaposlena na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, trenutno u zvanju vanrednog profesora na predmetima Međunarodni marketing, na osnovnim studijama i Upravljanje međunarodnim marketingom i Izvozno poslovanje preduzeća na master studijama. Autor je brojnih radova iz oblasti marketinga, izvoznog i međunarodnog poslovanja, nematerijalnog kapitala, istraživač i saradnik na domaćim i međunarodnim naučnim i konsultantskim projektima.


Sonja Dakić | Daj Daj

Sonja Dakić je suosnivač društvenog preduzeća Daj Daj, koje proizvodi ekološki zdrave pelene od organskog bambusa. Sonja je i počasni član Udruženja poslovnih žena Srbije, koje aktivno radi na promovisanju preduzetništva i posvećena je kreiranju mreže malih preduzeća koja se bave proizvodnjom proizvoda za bebe.


Sreten Vranić | Erste Banka

Sreten Vranić je ekspert za upravljanje proizvodima. Erste Banci se pridružio pre dve godine. Osim osnovnog posla, angažovan je kao mentor na programu Superstep kredita namenjenih početnicima u biznisu. Tokom poslovne karijere vodio je i dva sopstvena biznisa. Nekoliko godina je radio u SAD, a određeno vreme proveo i u Kini na poslovima međunarodne trgovine. U radu SIA žirija pokriva pitanja tržišta, proizvoda i marketinga.


Tijana Jovanović-Petrović | Koba Yagi Toys

Tijana je po profesiji komunikolog, a po opredeljenju preduzetnica i pokretačica Koba Yagi Toys - društveno odgovornih igračaka - uradi sam radionica za male i velike. Njihovi proizvodi prate trend umetničkih i dizajnerskih "indie toys" - koji ne sadrže plastiku, baterije, bezbedni su i neagresivni. U proizvodnji igračaka učestvuju male socijalne inicijative koje angažuju žene koje pripadaju ranjivim grupama i mlade s teškoćama u razvoju jer je to njihov način da barem malo menjaju svet u kome živimo. Pored suptilnog menjaja sveta, Tijana je veoma zainteresovana za razvoj socijalnih inovacija u sprezi sa kreativnim industrijama, žensko preduzetništvo, uradi sam kulturu, upotrebu starih zanata na savremene načine, održiv razvoj kroz različite eko inicijative i razvoj kulture za decu. Jedna je od osnivačica pokreta Design For Change u Srbiji koji se bavi osnaživanjem dece kao budućih pokretača promena (changemakers) u lokalnim zajednicama. Radila je u medijima kao novinarka, organizatorka i producentkinja. Udata je i majka dečaka Strahinje.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close